Οι πιο όμορφες παραλίες της Πάρου

Η Πάρος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά των κυκλάδων και όχι άδικα. η κοσμοπολίτικη ζωή της, οι απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες αλλά και η προνομιούχα θέση της καθώς βρίσκεται κοντά στην Αθήνα την έχουν αναδείξει σε έναν από πιο δημοφιλής καλοκαιρινούς προορισμούς. Στην Πάρο μπορεις να βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις όποιο κι αν είναι το στυλ και το γούστο σου. το μόνο σίγουρο είναι πως θα εντυπωσιαστείς από τις μαγικές ακτές και τα κρυστάλλινα νερά της. η πάρος διαθέτει πλήθος οργανωμένων και ανοργάνωτων παραλιών που σε καλούν να τις ανακαλύψεις και να περάσει σε αυτές τις ξέγνοιαστες ώρες χαλάρωσης των διακοπών σου.

Κολυμπήθρες

Ισως η πιο γνωστή παραλία του νησιού ξεχωρίζει εξαιτίας της τοποθεσίας της και του πανέμορφου τοπίου της. Η πρόσβαση στις κολυμπήθρες γίνεται με καικάκι το οποίο πραγματοποιεί συχνές διαδρομές ξεκινόντας από το λιμανάκι της Νάουσας. Πλησιάζοντας την παραλία μαγεύεσαι από τους πέτρινους όγκους από τους οποίους αποτελείται δημιουργώντας ένα ξεχωριστό τοπίο σαν αποτέλεσμα γλυκτικής. Η παραλία αυτή είναι πλήρως οργανωμένη και τα νερά της πολύ καραθά και δροσερά.

Πούντα

Η παραλία της Πούντας βρίσκεται στον κόλπο μεταξύ Πάρου και Αντιπάρου. Είναι μια παραλία μεγάλης έκτασης η οποία είναι ιδανική για extreme sports καθώς στο συγκεκριμένο στενό αναπτύσσονται ισχυροί άνεμοι που ευνοούν το wind-surf και το kite-surf. Στον παραθαλάσσιο οικισμό της πούντας θα βρείτε επίσης ταβέρνες και καφέ τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε στην βόλτα σας στην παραλία.

Χρυσή Ακτή

Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε έκταση παραλί
α του νησιού. Οφείλει το όνομα της στην χρυσαφένια αμμουδιά η οποία δημιουργεί ιριδίζουσες αντανακλάσεις στα τιρκουάζ νερά της θάλασσας. Τα νερά της είναι κρυστάλλινα ενώ οι άνεμοι που πνέουν δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες που εκμεταλλεύονται οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ για να επιδοθούν στα αθλήματά τους.

Παραλία Λάγγερη

Είναι η πιο εξωτική παραλία του νησιού η οποία αποτελείται από ψιλή χρυσαφένια άμμο και κρυστάλλινα γαλανά νερά. Αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους προτιμούν την ησυχία χωρίς την έντονη ανθρώπινη και τουριστική παρέμβαση καθώς δεν είναι οργανωμένη. Είναι μια παραλία που δείχνει την άλλη πλευρά του νησιού, την λιγότερο κοσμοπολίτικη και περισσότερο εναλλακτική. Χρησιμοποιείται επίσης και σαν παραλία γυμνιστών.

Μαρτσέλο

Είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Παροικιάς. Η πρόσβαση γίνεται με καΐκι ή και αυτοκίνητο. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ διαθέτει beach Bar που προσελκύει νεαρές ηλικίες οργανώνοντας πάρτυ με μουσική.

Αλική

Πρόκειται για την παραλία που ανήκει στο ομώνυμο ψαροχώρι το οποίο διαθέτει πλήθος από γραφικά ταβερνάκια. η παραλία της περιοχής είναι ερημική και ανοργάνωτη, ντυμένη με βότσαλο και αρμυρίκια. Η Πίσω Αλυκή είναι επίσης μια ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία και να απολαύσουν την ηρεμία του νησιού.

Αγία Ειρήνη

Είναι μια από τις πιο εξωτικές παραλίες του νησιού γεμάτη φοινικόδεντρα που δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Βρίσκεται στην παροικιά και συγκεκριμένα 4 χιλιόμετρα από το κέντρο της. Χωρίζεται από την διπλανή παραλία με βραχάκια ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται και το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης.

Αμπελάς

Ίσως η πιο παρθένα παραλία του νησιού. Βρίσκεται στην Νάουσα και οι δυνατοι άνεμοι που αναπτύσσονται στο στενό του δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τους ψαράδες του ομώνυμου ψαροχωρίου. Το γεγονός αυτό δεν επιτρέπει την τουριστική εκμετάλλευση της περιοχής και έτσι οι λιγοστοί λουόμενη που έχουν ανακαλύψει την ομορφιά της μπορούν να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά και την χρυσή αμμουδιά της.