Η Πάρος

Διακοπές στο ομορφότερο νησί των Κυκλάδων

Η Πάρος είναι κάθε χρόνο ψηλά στην λίστα των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα για να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι. Παράλληλα όμως είναι και μια από τις πρώτες επιλογές των ελλήνων οι οποίοι επιλέγουν τον εσωτερικό τουρισμό.  Το πανέμορφο νησί, με έντονο το κυκλαδίτικο στυλ συνδυάζει την χαλάρωση με τον κοσμοπολιτισμό και αυτό είναι εμφανές στο μεγάλο εύρος επιλογών που διαθέτει τόσο σε παραλίες όσο και στην νυχτερινή διασκέδαση. Είναι ταυτόχρονα και ένα μέρος με ιστορικό πλούτο και αξιοθέατα τα οποία αξίζει να επισπευτείς όταν ταξιδέψεις στο νησί.

Διάσημες Παραλίες την Πάρου

Οι περισσότερες παραλίες της Πάρου είναι αμμώδεις με λεπτή χρυσαφένια άμμο χωρίς όμως να λείπουν και οι επιβλητικοί βράχοι που συνθέτουν ένα ξεχωριστό τοπίο. Ταυτόχρονα μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε ερημικές παραλίες που θα σου προσφέρουν τις ώρες χαλάρωσης που αποζητάς και σε κοσμοπολίτικα beach bar που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο και συνδυάζουν την διασκέδαση με τις βουτιές στα κρυστάλλινα νερά του νησιού. Η Χρυσή Ακτή, η Πούντα, το Μαρτσέλο είναι κάποιες από τις πιο δημοφιλείς αμμώδεις παραλίες τις οποίες επισκέπτονται πλήθος κόσμου καθώς είναι οργανωμένες και προσφέρουν πολλές παροχές. Αντίθετα, στον Αμπελάς, στη Λάγγερη και την Αγία Ειρήνη η ανθρώπινη παρέμβαση είναι ανεπαίσθητη αφήνοντας αυτές τις παραλίες παρθένες ιδανικές για όσους αγαπούν την ηρεμία. Φυσικά από την λίστα εν θα μπορούσαν να λείπουν οι Κολυμπήθρες ίσως η πιο διάσημη παραλία του νησιού για την οποία ταξιδεύουν από όλο τον κόσμο για να θαυμάσουν τους πέτρινους όγκους που την κατακλύζουν.

Νυχτερινή Διασκέδαση

Ένας από τους λόγους που η Πάρος συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος του εσωτερικού τουρισμού είναι η έντονη νυχτερινή ζωή που προσφέρει. Τα πολυσύχναστα μπαρ της με τη δυνατή μουσική και τα ξεχωριστά κοκτέιλ ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς της διασκέδασης. Στην Παροικιά και την Νάουσα χτυπά η καρδιά της νυχτερινής ζωής του νησιού. Ξέφρενα πάρτι λαμβάνουν χώρα κάθε βράδυ στο νησί σε κλαμπ με υψηλές προδιαγραφές που δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα μεγάλα νυχτερινά κέντρα των πόλεων. Εδώ μπορείς να διασκεδάσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπό των ήχο ελληνικής και ξένης μουσικής κάθε είδους.

Αξιοθέατα

Με την επίσκεψη σας στο νησί είναι απαραίτητο να περιηγηθείτε και στα σημαντικά αξιοθέατα του. Το κάστρο της Παροικιάς ή Φραγκοκάστελο που δεσπόζει επιβλητικά στην αρχαία ακρόπολη της Πάρου στο λόφο του Αγίου Κωνσταντίνου, ο ναός της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, το μεγαλύτερο σε μέγεθος παλαιοχριστιανικό μνημείο στην Ελλάδα που ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του, ο αρχαιολογικός χώρος του Δηλίου Απόλλωνα και της Αρτέμιδος είναι κάποια από τα μέρη στα οποία αξίζει να περιηγηθείς για να τα θαυμάσεις. Επιπλέον μια βόλτα από την κοιλάδα με τις πεταλούδες μια περιοχή με εξαιρετική φυσική ομορφιά, την Χώρα του νησιού και τα γραφικά ψαροχώρια της Νάουσας και της νότιας πλευράς του νησιού είναι απαραίτητη.

Ξενοδοχεία και Καταλύματα

Τις περιοχές τις οποίες ενδείκνυται να επιλέξεις για την διαμονή σου είναι η Νάουσα και η Παροικιά οι οποίες διαθέτουν πληθώρα καταλυμάτων σε μεγάλο εύρος τιμών. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, airbnb, ενοικιαζόμενες βίλες, ό,τι και αν ψάχνεις η Πάρος μπορεί να σου το προσφέρεις. Με κάθε είδους παροχή που θα σου προσφέρει την άνεση που αποζητάς στις διακοπές σου, τα καταλύματα της Πάρου έχουν ως πρωταρχικό στόχο την εξυπηρέτηση του κόσμου που επέλεξε το νησί των Κυκλάδων για τις διακοπές του.